انقلاب انرژي در راه است

انرژی باد، اکنون ارزانتر از انرژی هسته ای

انقلاب انرژي در راه است

در ميان تمام خبرهاي ناخوشايندي که در سال 2017 شنيديم، موفقيت بزرگ مزارع بادي خبر خوشي است که موجب دلگرمي فعالان حوزه انرژي شده است. هنريک پولسن رئيس شرکت انرژي دانگ (Dong Energy) در کوپنهاگ است. کلمه دانگ از ترکيب کلمات نفت دانمارک و گاز طبيعي

(Danish oil and natural gas) به وجود آمده و اين شرکت ساليان دراز در زمينه کشف منابع سوخت فسيلي و استخراج آن فعاليت داشته است. ولي در کمتر از ده سال، تحولي بزرگ در آن به وجود آمده و اکنون 85 درصد توليد آن را نيروگاههاي بادي دريايي تشکيل ميدهد و در حال واگذاري باقيمانده سهام زغال سنگ، نفت و گاز است.

اين موضوع نه تنها موفقيتي بزرگ و استراتژيک در مدت زماني کوتاه براي اين شرکت محسوب ميشود، بلکه موقعيت انگليس به عنوان يکي از سبزترين و پاکترين کشورهاي دنيا در عرصه انرژي را نيز تثبيت ميکند. با حمايتهاي دولت بريتانيا، هزينه تاسيسات بادي داخل دريا در کمتر از دو سال به نصف رسيده است. هم اکنون حتي با در نظر گرفتن هزينه هاي اضافي به علت تناوب و عدم ثبات نيروي باد، هزينه نيروگاه بادي از نيروگاههاي هستهاي کمتر است و تا سال 2020 اين منبع تجديدپذير ارزانترين منبع انرژي خواهد بود.

اين روند را ميتوان شروع يک انقلاب بزرگ در زمينه تامين انرژي دنيا دانست. تا جايي که با توجه به کاهش شديد هزينه نيروگاههاي بادي داخل دريا، به نظر ميرسد لازم است در مورد تاسيس نيروگاههاي جديد هستهاي تجديد نظر جدي شود. در گذشته انرژي بادي پرهزينهترين نوع انرژي تجديدپذير محسوب ميشد، ولي نيروگاه بادي دريايي به سرعت تحول يافته و به ارزانترين منبع کمآلاينده توليد انرژي بدل شد. پولسن معتقد است که اين سالها نقطه عطفي در توليد انرژي و حرکت به سوي انرژيهاي بادي و خورشيدي هستند. او ميگويد: «بدون کمک و حمايتهاي دولت انگلستان ما اکنون به اين درجه از پيشرفت نرسيده بوديم. خوشحالم که ميبينم نيروگاههاي ما اشتغالزايي و درآمدزايي خوبي دارند و اين پروژه سرمايه گذاري  خوبي براي دولت انگليس بوده است.»

همانطور که ميدانيد، تغييرات آب و هوايي چالش بزرگي است که هماکنون تمام مردم دنيا با آن مواجه هستند. استفاده از منابع انرژي پاک مانند نيروگاههاي بادي دريايي باعث کاهش آلاينده هاي جوي ميشود و راهکاري مناسب است

قرارداد اخير دولت بريتانيا براي ساخت دور جديدي از مزارع بادي در درياي شمال نيز موفقيتي بزرگ براي اين کشور محسوب شده که علاوه بر منافع زيست محيطي ميلياردها دلار سرمايه خارجي را به اين کشور روانه خواهد کرد. اين مزارع نقش عمدهاي در پيشرفت مناطق شمال شرقي اين کشور ايفا ميکند و بازاري پرسود براي قراردادهاي تاسيسات بادي دريايي به وجود خواهد آورد؛ اما اين تمام ظرفيت به وجود آمده توسط سياستهاي جديد دولت اين کشور نيست.

شرکتهاي بزرگي مانند واتنفال (Vattenfall) و جنرال الکتريک با سازمانهاي محيط زيست مانند WWF گرد هم آمدهاند تا با طرحهاي جديد و خلاقانه از اين موقعيت به دست آمده استفاده کنند. تخفيف 50 درصدي براي تاسيسات انرژي چيزي نيست که صاحبان اين شرکتها به سادگي از کنارش بگذرند.

بريتانيا مانند بسياري ديگر از کشورهاي جهان نيازمند و در جست وجوي  منابع کم هزينه و مطمئن انرژي است و بايد با جايگزيني تاسيسات قديمي برق، پاسخگوي نياز روزافزون انقلاب خودروهاي برقي باشد. ترکيب انرژي بادي دريايي با سيستمهاي هوشمند انرژي مانند باتريهاي ذخيره انرژي و اتصال دهنده ها ميتواند مسير آينده توليد انرژي در اين کشور را متحول کند. چنين سيستمي ميتواند در پايبندي به تعهدات مربوط به تغييرات آب و هوايي و تسريع حرکت به سمت اقتصاد پاک به اين کشور کمک کند. همچنين باعث اشتغال زايي شده که مناطق محروم اين کشور را بازسازي و احيا خواهد کرد و يک بازار جديد صادراتي به وجود خواهد آورد. اين منبع پاک، ارزانترين و در دسترسترين راه براي توليد انرژي در مقياس وسيع است.

منبع: مجله دانش بنیان

کلمات کلیدی
//isti.ir/Zv6f